Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Veronika (15) sa postavila pred prichádzajúci vlak
Zdielať na

Veronika (15) sa postavila pred prichádzajúci vlak

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Len 15 ročná Veronika sa postavila pred prichádzajúci vlak. Rýchla reakcia dvoch svedkov jej zachránila život.

Pred prichádzajúci vlak sa postavilo len 15 ročné dievča. Bez rýchlej reakcie ľudí, ktorí to sledovali, mohol mať prípad tragickú dohru.

Neďaleko železničnej stanice sa 15 ročná Veronika postavila pred prichádzajúci vlak. "Môžem potvrdiť, že krátko pred trištvrte na sedem počas jazdy nákladného vlaku zaregistroval rušňovodič mladé dievča, ktoré sa postavilo pred prichádzajúci vlak," uviedla Martina Pavlíková, hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky. Řušňovodičovi neostávalo iné, ako použiť rýchlobrzdu.

Svedkom tohto incidentu bol aj muž, ktorý kočíkoval dieťa a spolu s ďalším svedkom sa Veronike ponáhľali na pomoc. V osudný okamih za ňou bežala aj jej mama, ktorej sa ju však nepodarilo dobehnúť. 

Motív Veronikinho konania nie je známy. Susedia však tvrdia, že za to môžu pretrvávajúce problémy a ťažká sociálna situácia v rodine. Rozrušenú Veroniku s poruchou správania previezli po ošetrení do nemocnice. Dva dni pred touto udalosťou sa už pokúsila rovnako skoncovať so životom.

 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy