Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z párty rovno za volant. Osemnásťročný vodič nezvládol zákrutu
Zdielať na

Z párty rovno za volant. Osemnásťročný vodič nezvládol zákrutu

BANSKÁ BYSTRICA / Partia z Krupiny sa po oslave vracala z chaty na Donovaloch. Chlapci si sadli k svojmu 18-ročnému kamarátovi do auta, aj napriek tomu, že pred tým popíjali alkohol. Neskúsený vodič nezvládol hneď prvú prudkú zákrutu v klesaní.

Mladíkovi namerali v krvi viac ako jedno promile. V takom stave neskúsený vodič nevedel zvládnuť situáciu na ceste. "Do šmyku ma zobralo, som si aj pribrzdil pred zákrutou a zobralo nás," priznal vodič auta.

Auto sa po šmyku otočilo do protismeru a zadnou časťou nabúralo do svahu. Zlomilo pritom aj dopravnú značku. Traja kamaráti, ktorý v aute sedeli sa poudierali. Jedného z nich na mieste ošetrili, zranenia druhého si vyžiadali prevoz do nemocnice. "Dvadsaťročný muž bol pri vedomí, mal poranenie v oblasti hrudníka a krku a záchranári ho po prvotnom ošetrení transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," hovorí Boris Chmel hovorca záchrannej služby. 

Mladík priznal chybu

Nerozvážny šofér sa priznal, že si na chate trochu vypil. "Pri dychovej skúške mu namerali 0,50 mg alkoholu čo je viac ako 1 promile. Pri opakovanej dychovej skúške nafúkal ešte viac," hovorí Mária Faltániová hovorkyňa policajného zboru v banskej Bystrici. 

Na mieste tak prišiel o vodičský preukaz, ktorý dostal iba pred pár mesiacmi. Zo svojho činu sa zrejme poučil a bol rád, že sa nikomu nič nestalo. Okrem toho, že si nejaký čas za volant nesadne, ho neminie obvinenie z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy