Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalší podvod na dôchodcoch, chceli ich obrať o tisíce eur
Zdielať na

Ďalší podvod na dôchodcoch, chceli ich obrať o tisíce eur

Zdroj: noviny.sk

TRNAVA / Podvody na dôchodcoch nemajú konca kraja. Páchatelia vymýšľajú čokoľvek. Najnovšie v dvoch prípadoch z Trnavského okresu boli akože ťažko zranení vnuci a keďže mali poranené jazyky nemohli rozprávať.

Milade Oriškovičovej zo Smoleníc volali, že jej vnuk havaroval. "Že je v nemocnici a má preseknutý jazyk, že nemôže dobre rozprávať a že nechce nikomu z rodiny volať, len babke," opisuje celú situáciu Milada Oriškovičová.  

Vraj na auto jej vnuka skočil jeleň a potom odzadu ešte narazilo do neho ďalšie auto. "Že je na tom škoda sedem tisíc eur a že môj vnuk by si to najradšej vyrovnal," vysvetľuje. 

Pani Oriškovičová sedem tisíc eur nemá a aj napriek tomu, že nemala volať príbuzným, zavolala vnučke. 

V susednej dedine mala podobný telefonát iná dôchodkyňa. Malo ísť tiež o zraneného vnuka. "Prevoz helikoptérou do Bratislavy bude stáť veľa peňazí a či by babka vedela v tej veci pomôcť. Pýtali tri a pol tisíc a neskôr štyri a pol tisíc, že ten prevoz bude drahší," vysvetľuje dcéra ďalšej poškodenej, Mária. 

"Za podvod na chránenej osobe môže byť uložený trest odňatia slobody na tri až desať rokov," hovorí Martina Kredatusová, hovorkyňa KR PZ v Trnave. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy