Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na chlapca zaútočil spolužiak, skončil v nemocnici s vážnymi poraneniami
Zdielať na

Na chlapca zaútočil spolužiak, skončil v nemocnici s vážnymi poraneniami

TOPOĽOVKA / Otras mozgu, nevládne ruky a strata pamäti. V takomto stave podľa matky odviezli záchranári zo školy v obci Topoľovka v okrese Humenné jej 13-ročného syna. Počas vyučovania mal na neho zaútočiť o dva roky starší spolužiak. Škola tvrdí, že učitelia nepochybili.

Na svojho spolužiaka zaútočil podľa polície 15-ročný chlapec. Jeho rodičia tvrdia, že mu spolužiaci nadávali a urážali ho. "Že vraj ho chytil a hodil dole hlavou, to povedali učiteľky. Ale náš syn povedal, že ho iba sotil, lebo mu nadávali," hovoria rodičia útočníka. Matka napadnutého chlapca povedala, že o útoku sa dozvedela od triednej učiteľky, ktorá jej zatelefonovala so slovami, že jej syna musela zo školy odviezť sanitka. "Otras mozgu má, no tak čo. Sme išli ku chirurgovi, tak povedal, že má nevládne ruky. A z tohto dňa si nič nepamätá," hovorí matka 13-ročného chlapca. 

Zástupcovia ZŠ o incidente vedia, pred kamerou sa však vyjadriť odmietli. Prípad skončil na polícii. Chlapec, ktorý mal na spolužiaka zaútočiť, žil 11 rokov spolu s rodičmi v Anglicku. Podľa nich práve to, že mu slovenčina robí problém, je pre spolužiakov dôvodom na posmešky. Rodičia však svoje deti neobraňujú, práve naopak, chcú vedieť, kde je pravda. "Poverený príslušník OO PZ v Humennom vedie trestné stíhanie vo veci pre prečin ublíženia na zdraví a prečin výtržníctva," povedala Jana Migaľová, hovorkyňa KR PZ Prešov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy