Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Neurochirurga Kohuta obvinili zo zneužitia siedmych malých detí
Zdielať na

Neurochirurga Kohuta obvinili zo zneužitia siedmych malých detí

WATSONVILLE / Ženatý neurochirurg James Kohut z Kalifornie je obvinený zo zneužitia siedmych detí vo veku do 14 rokov, pričom najmladší chlapec mal len 3 roky. Spolu s ním zatkli aj jeho dve zdravotné sestry, ktoré sa mali na zločine podieľať.

Ako prvú zatkli v súvislosti s týmto prípadom 42-ročnú zdravotnú sestru, Rochelle Brandon, ktorá je obvinená z 11 trestných činov zahŕňajúcich zneužívanie detí, aj z výroby detskej pornografie, píše denník Daily Mail. Jej kolegyňa Emily Stephens, 29-ročná zdravotná sestra,  je obvinená z vykonávania pohlavného styku, orálneho styku a sodomie voči trom deťom. Kohut, otec dvoch detí, súložil s obomi zdravotnými sestrami a do niektorých stykov boli zainteresované aj deti, uvádza sa v policajnom vyhlásení.

Vyšetrovanie začalo potom, čo manžel jednej zo sestier objavil nahrávku styku svojej manželky s lekárom a tromi deťmi vo veku 3, 5 a 9 rokov. Video malo byť zhotovené v hoteli v marci tohto roku, no k zvrhlostiam malo prichádzať už od januára minulého roku. Rochelle Brandon zatkli ako prvú, policajtom následne prezradila totožnosť druhej ženy na nahrávke a tiež im dala informácie o úlohe Kohuta v tomto zvrhlom kruhu. Jeho vzťah s Emily trval už 8 rokov. Obom sestrám mal platiť nemalé čiastky. Ony mu posielali kópie videonahrávok. 

Kohut začal len prednedávnom pracovať na klinike vo Fort Smith v Arkansase po tom, čo ho vyhodili z nemocnice v Santa Cruz za nemravné návrhy miestnym sestričkám. Už v roku 2002 bolo proti nemu vedené disciplinárne konanie za sledovanie porna v práci. Kohutovi, Brandonovej aj Stephensovej hrozí až doživotný trest. "Doktor Kohut strávil život zachraňovaním životov ostatných. Myslím, že napokon dôkazy preukážu, že obvinenia nie sú pravdivé," obhajuje ho jeho advokát, Nick Cvietkovich. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy