Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievča (8) sa pri hre nešťastne obesilo
Zdielať na

Dievča (8) sa pri hre nešťastne obesilo

ZEMNÉ / V obci Zemné v novozámockom okrese prišlo vo štvrtok večer k tragédii. Osemročné dievča ostalo doma s babkou, kým jeho matka s rodinou išli na nákupy. Zrejme pri hre sa zamotalo do šnúry od bielizne. Zatiahla sa a dievča sa pravdepodobne udusilo.

Kým sa 8-ročná Jenifer hrala na dvore, jej stará matka v dome zaspala. Rodina so 4 deťmi bývala spoločne so starými rodičmi, jej mama išla popoludní nakúpiť. Krátko pred piatou ju našla jej babka bez známok života. "My sme susedia, utekala babka, že obesilo sa dievča, plakala," hovorí sused Dušan. Dievča sa pravdepodobne potklo, pri páde sa šnúra zatiahla a pitva ukáže, čo spôsobila smrť. "Dievča sa zrejme hralo, zavesilo sa, nikto tam nebol, buď sa udusilo, alebo si zlomilo väzy," povedal obhliadajúci lekár, Oto Halzl.

Privolaní záchranári sa vyše hodiny snažili dievča oživiť, neúspešne. Na mieste nešťastia dohliadalo na poriadok viacero policajtov. Napriek vypätým emóciám zasahovať nemuseli. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy