Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žiaci prepašovali do školy pálenku a opili sa
Zdielať na

Žiaci prepašovali do školy pálenku a opili sa

JASOVÁ / Na juhu Slovenska si 14-roční žiaci vzali do školy alkohol a počas vyučovania popíjali. Prezradilo ich nielen čudné správanie, ale aj to, že im prišlo nevoľno. Zhoršená známka zo správania nebude jediným trestom. Na škole bude teraz vládnuť prísnejší režim a náhodné kontroly.

V Základnej škole v Jasovej už roky nemuseli meniť školský poriadok, od septembra však k nemu pribudne nový dodatok. Postarali sa o to štyria ôsmaci – rozhodli sa prepašovať do školy v desiatových fľaštičkách  domácu pálenku. A nezostali len pri tom. "Pani učiteľke sa niečo nezdalo na hodine a potom jeden zo žiakov išiel von na toaletu zvracať, to už jej vôbec nedalo pokoj, zavolali ich ku mne do riaditeľne," hovorí riaditeľka školy, Soňa Harišová.

Chlapci, ktorí patria k bezproblémovým a šikovným žiakom, nakoniec vyšli s farbou von, priznali, že z fľaštičiek si počas prestávok aj hrkli.  Učitelia nie sú dozorcovia, kontrolovať obsah tašiek im ani nenapadlo. Do školy  prišla nielen záchranka, ale aj polícia, aby testerom pomohli zistiť, koľko toho vypili a či im je naozaj nevoľno z alkoholu. "Záchranári krátko popoludní ošetrili dvoch 14-ročných chlapcov, ktorí boli intoxikovaní alkoholom a následne ich transportovali do nemocnice v NZ, ďalší boli ošetrení na mieste," povedal Boris Chmel, hovorca záchranárov. Jedného prepustili na druhý deň, druhého až o dva dni.

V škole sa evidentne poučili aj tí mladší, vystrašene čakajú, aké bude mať prípad  dozvuky.  "To sú rodičia, ktorí dôverovali svojim deťom, pre nich to bol tiež šok, keď sme volali, čo sa stalo. Ďalej už ani nemusím hovoriť, čo sa stalo, keď prišli záchranári a finančné postihy, ktoré budú mať teraz oni, je to vlastne trauma pre celú rodinu, nielen pre školu," hovorí riaditeľka školy.


Učiteľky sa rozhodli, že už nenechajú nič na náhodu a z času na čas budú deti na prítomnosť alkoholu v dychu testovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy