Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dvaja školáci odišli z domu, matky ich prosia, aby sa vrátili
Zdielať na

Dvaja školáci odišli z domu, matky ich prosia, aby sa vrátili

RIMAVSKÁ SOBOTA / Už štvrtý deň sú nezvestní dvaja 15-roční kamaráti z Rimavskej Soboty. Kristián Ikri a Michal Babarík. So svojimi príbuznými nekomunikujú. Sú však aktívni na sociálnej sieti. Aspoň to ich mamy upokojuje, že sú v poriadku. Pátra po nich polícia.

Kristián odišiel z bytu ešte v nedeľu okolo deviatej ráno. Keď sa však domov nevrátil ani večer, jeho mama začala mať strach. Povedal jej len to, že ide von. Ešte nikdy sa nestalo, žeby sa domov nevrátil. Matka bola presvedčená o tom, že zostal nocovať u kamaráta a ráno sa ohlási,  doteraz sa jej ale neozval. "Myslela som, že aspoň ráno alebo mi zavolá, alebo napíše na Facebook, ale nič," hovorí nešťastná matka nezvestného Kristiána.

Chlapcova rodina mala tušenie, že Kristián sa nachádza v spoločnosti svojho kamaráta Michala. Ich podozrenie sa potvrdilo, keď zavolali Michalovej mame, tiež nebol doma. Kristián odišiel bez občianskeho preukazu, z domu zobral 200 eur. Michal má so sebou mobil, ten je ale vypnutý. Matky obidvoch chlapcov žijú v strachu. "Kristián, prosím ťa, poď domov. Bojíme sa o teba, poď domov, čakáme všetci. Neboj, nič nebude, len poď domov," vyzýva syna jeho ustarostená matka.

Kristián je približne 175 cm vysoký, husté čierne vlasy má po bokoch vystrihané. Oblečené mal rifle, fialovú kockovanú košeľu, zelené botasky a červenú šiltovku. Mal mať so sebou aj hnedý ruksak. "Michal je vysoký približne 170 cm, je štíhlej postavy, má hnedé vlasy po bokoch nakrátko vystrihané. Oblečené mal modré rifle, tričko s krátkym rukávom a šedemodrú mikinu," opísala druhého chlapca Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ BB.

Kristiánov brat je presvedčený o tom, že kamaráti sa už nenachádzajú v Rimavskej Sobote. Ak ste ich videli, volajte na známe číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy