Polojasno
20°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž chcel dôchodcu okradnúť, zhodil ho zo schodov
Zdielať na

Muž chcel dôchodcu okradnúť, zhodil ho zo schodov

ZVOLEN / Vo zvolenskej nemocnici leží vo veľmi vážnom stave osemdesiatročný dôchodca. Bezvládneho, s ťažkým úrazom hlavy a zlomeninami ho našli susedia pod schodami na chodbe bytovky.

Zranenia mu spôsobil muž, ktorý chcel dôchodcu pripraviť o peniaze a pri útoku ho dokonca zhodil zo schodov. Stalo sa to keď vystúpil z výťahu a chcel mu zobrať kapsičku. 

Dvadsaťsedemročný Pavol si obeť vyhliadol už na ulici, prenasledoval ho až do bytovky, dokonca sa s ním odviezol vo výťahu. Jozefa chcel obrať o peniaze. Počas zápasu ho mladší a silnejší útočník zhodil zo schodov. 

"Zhodil ho na zem, skopal ho, má polámanú panvu aj čeľusti," hovorí sused obete. 

Zraneného muža našli ležať pod schodmi až susedia, ktorí ihneď volali pomoc. Nikto nevie, ako dlho tam ležal kým si ho všimli. S ťažkým úrazom hlavy a viacnásobnými zlomeninami leží dôchodca vo zvolenskej nemocnici. Lekári sú v prognózach opatrní, liečba bude trvať dlhé týždne. Útočníka sa polícii podarilo zadržať v priebehu niekoľkých dní.

"Dvadsaťsedemročnému mužovi z Handlovej bolo vznesené obvinenie z obzvlášť závažného zločinu lúpeže," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ v Banskej Bystrici. 

Po obvinení ho s putami na rukách eskortovali na okresný súd vo Zvolene.

"Môjho klienta konanie veľmi mrzí, plakal skoro celý čas a keby sa to dalo tak to vráti späť," povedal Jaroslav Klátik, páchateľov obhajca. 

Nepomohlo ani to, že 27-ročný Pavol všetko oľutoval, útok bol mimoriadne surový a sudca rozhodol o jeho väzobnom stíhaní. 

"Z dôvodu takzvanej útekovej a preventívnej väzby, rozhodnutie je právoplatné," hovorí Adriana Vašková, hovorkyňa súdu.

"Obvinený nevypovedal ku skutku, súd neprijal nahradenie väzby ani písomným sľubom ani dohľadom mediačného úradníka," povedal páchateľov obhajca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy