Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Najprv v škole kradli, potom ju pomaľovali grafitmi
Zdielať na

Najprv v škole kradli, potom ju pomaľovali grafitmi

Archívna reportáž

TRENČÍN / Piati mladíci, ktorí ešte 26. apríla vykradli základnú školu, čelia obvineniu zo zločinu krádeže formou spolupáchateľstva. Prekvapujúce je, že sa do školy krátko po krádeži ešte dvakrát vrátili.

Polícia obvinila zo zločinu krádeže formou spolupáchateľstva piatich mladíkov, ktorí mali zo základnej školy v Trenčíne ukradnúť deväť notebookov a dva dataprojektory. Mladým zlodejom to nestačilo a po krádeži za sebou nechali aj podpis.

Dvadsaťročný Juraj, 18-ročný Adrián, 15-ročný Tomáš, 17-ročný Erik a 16-ročný Patrik z Trenčína sa podľa polície 26. apríla vlámali do Základnej školy na Ulici 1. mája a cez zamknuté dvere mali vniknúť do zborovne. Po tom, ako odcudzili deväť notebookov a dva dataprojektory, nastriekali na stenu vo vedľajšej triede dvojmetrový grafit.

Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov. V prípade maloletých sa trestné sadzby znižujú na polovicu.

Obvinení skúsili šťastie znova...a potom znova

Juraj a Adrián v tej istej škole kradli aj o tri dni neskôr. Vtedy odcudzili tri notebooky, fotoaparát, peniaze a iné veci. Aj v druhom prípade chlapci po krádeži zanechali podpis a rozbili školský nábytok aj dvere. Následne sa obvinení Juraj, Adrián a Erik 30. apríla večer opäť vrátili do školy a odcudzili tlačiareň.

Vyšetrovateľ už v tomto prípade vzniesol obvinenie z pokračujúceho zločinu krádeže a z prečinu porušovania cudzej veci spáchaného formou spolupáchateľstva voči 20-ročnému Jurajovi, 18-ročnému Adriánovi a 17-ročnému Erikovi. Aj v tomto prípade obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až 10 rokov so znížením sadzby na polovicu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy