Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Trnavčanov v noci budil policajný vrtuľník, vysvetlenie prekvapilo
Zdielať na

Trnavčanov v noci budil policajný vrtuľník, vysvetlenie prekvapilo

TRNAVA / Trnava bola v noci na nohách. Nad mestom takmer hodinu krúžil vrtuľník a rachotom budil obyvateľov mesta zo spánku. Domáci si mysleli, že ide o policajnú raziu, dokonca sa šírili fámy, že utiekol väzeň.

Policajný vrtuľník dlhé minúty stál vo vzduchu nad mestskou vežou a potom nalietaval smerom nad iné časti Trnavy a smerom na Jaslovské Bohunice. "Sme si fakt mysleli, že buď atómka, že tam sa niečo deje, buď niekoho naháňajú," povedal obyvateľ Trnavy.

Policajný vrtuľník krúžil nad mestom minimálne 45 minút. Jeho prítomnosť nesúvisela so včerajšou raziou proti nelegálnej práci v regióne. Zbor väzenskej a justičnej stráže v priebehu dňa vylúčil iné dezinformácie a fámy, ktoré sa šírili po Trnave rýchlosťou blesku, že polícia nadránom pátrala po zmiznutom väzňovi. Vysvetlenie bolo nakoniec oveľa jednoduchšie a mnohých zarazilo.

"Môžeme potvrdiť, že v súvislosti s prelietavaním vrtuľníkov nad územím Západoslovenského kraja ide o cvičnú akciu vybraných útvarov polície," povedal hovorca prezídia SR Martin Wäldl.

U občanov takéto vyjadrenie polície vyvolalo rozruch. "Že sme mali byť ako občania v Trnave informovaní, keďže sa to ich cvičenie konalo nad obytnou zónou mesta. Do akej mieri to bolo rušivé? No poriadne, my sme si mysleli, že je to nejaký vojenský zásah alebo niečo," povedal obyvateľ.

To či polícia plánuje podobné neohlásené nočné cvičenia na Slovensku nie je známe. "Viac informácií poskytovať nebudeme," povedal hovorca Martin Wäldl. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy