Skoro jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Havária na Dunaji, v strede rieky sa zrazili osobná a nákladná loď
Zdielať na

Havária na Dunaji, v strede rieky sa zrazili osobná a nákladná loď

MUŽLA / Pri slovenskej strane Dunaja v piatok ráno zakotvila osobná loď, ktorá sa nadránom zrazila s nákladnou loďou na maďarskej strane rieky. Rozsah škôd i príčinu preverujú plavební experti, ale aj policajti.

Krátko pred pol piatou ráno sa na kilometri 1 730 pri obci Mužla (okres Nové Zámky), na Dunaji zrazili dve lode. V strede rieky sa zrazili osobná loď Moldavia, ktorá plávala proti prúdu rieky pod ukrajinskou vlajkou s nákladnou loďou plávajúcou v protismere.

Pri náraze došlo zrejme k poškodeniu osobnej lode, ktorá zakrátko zakotvila približne 100 metrov od brehu pri Štúrove. Z pasažierov, ani z posádky sa nikto nezranil, prípad rieši maďarská polícia, keďže podľa GPS signálu, k zrážke došlo na maďarskej strane Dunaja. 

Nehodu, zo zatiaľ neznámych dôvodov, spôsobil remorkér. Jej 58-ročného ukrajinského kapitána maďarská polícia zadržala. "Budapeštiansky policajný kapitanát - odbor poriečnej polície začal vyšetrovanie vo veci ohrozenia vodnej dopravy. Polícia u jednej osoby z nákladnej lode nariadila odobratie vzoriek krvi," píše sa vo vyjadrení poriečnej polície. 

Výsledok na prítomnosť alkoholu, alebo iných psychotropných látok, zatiaľ nie je známy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy