Skoro jasno
18°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Nejasnosti okolo havarovaného auta. Opitý majiteľ tvrdí, že nešoféroval
Zdielať na

Nejasnosti okolo havarovaného auta. Opitý majiteľ tvrdí, že nešoféroval

BZENOV / V obci Bzenov neďaleko Prešova havarovalo osobné auto. Zatiaľ však nie je jasné, kto ho šoféroval. Pri aute bol iba jeho majiteľ, ktorý nafúkal viac ako dve promile. Podľa jeho slov mal havarované auto šoférovať kamarát. On vraj len sedel na sedadle spolujazdca.

Majiteľ havarovaného auta, ktorý prišiel do nemocnice v sprievode policajtov, to povedal jasne: "Asi si vypil a nechcel mať tiež problémy so zákonom." Podľa neho šoféroval jeho kamarát. Vodič nezvládol riadenie na rovnom úseku a skončil v priekope. Majiteľ, ktorého našli na mieste nehody, tvrdí, že on za volantom nesedel.  

Bol ale jediný účastník, ktorého našli policajti po príchode na miesto nehody. Tvrdil, že v aute sedel ako spolujazdec na zadnom sedadle. "Doposiaľ nestotožnený vodič na mieste nehody nezotrval a odišiel na neznáme miesto," potvrdil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. 

Polícia začala trestné stíhanie pre ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Zatiaľ nikoho neobvinili. Vodič, ktorý nehodu spôsobil, je v tomto štádiu vyšetrovania zatiaľ neznámy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy