Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Razie na východe. Policajti hľadali podozrivých mužov
Zdielať na

Razie na východe. Policajti hľadali podozrivých mužov

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY, STARÁ ĽUBOVŇA / Policajti na východe Slovenska vykonali dve razie. Podľa informácií televízie JOJ tu muži zákona hľadali dôkazy, ktoré by mohli súvisieť s prípadom holubov, ktoré boli priviazané v katastrálnom území obce Lipovce, v časti Lačnovská dolina s piatym stupňom ochrany prírody, špagátom ku skale a mali slúžiť ako otrava pre vzácneho sokola sťahovaného.

Stalo sa to ešte v druhej polovici marca tohto roku. O prípade informovala aj prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, podľa ktorej už vtedy polícia Polícia z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Chminianskej Novej Vsi okres Prešov začala trestné stíhanie neznámeho páchateľa pre prečin porušovania ochrany rastlín a živočíchov.

Skutok sa stal v čase od 4. do 14. marca. V čase nálezu jeden z holubov už uhynul, druhý bol živý, pričom mal v oblasti hrude a brucha napustené perie neznámou modrou látkou.

Oba holuby slúžili ako návnada pre sokola sťahovavého, ktorého chceli takýmto spôsobom otráviť.

Došlo k ohrozeniu chráneného živočícha, ktorý je zapísaný v zozname chránených živočíchov.

Zákon pri tomto trestnom čine stanovuje sadzbu odňatia slobody až na dva roky.

V jednom prípade polícia zadržala muža zo Šarišských Michalian. Ide o človeka, ktorý okrem iného chová holuby. Či má niečo spoločné s prípadom, polícia zatiaľ nepovedala. Podľa policajnej hovorkyne Jany Migaľovej nateraz prebiehajú procesné úkony.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy