Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Zadržané fejkové oblečenie z Levíc možno poslúži na humanitárne účely
Zdielať na

Zadržané fejkové oblečenie z Levíc možno poslúži na humanitárne účely

Archívna reportáž

LEVICE / Colníci v obci Horné Semerovce (okr. Levice) zadržali poľského šoféra s autom plným fejkových značiek oblečenia. Šofér tvrdil, že obsah auta nevidel.

Poľského šoféra zastavili colníci pri cestnej kontrole v Horných Semerovciach v okrese Levice s autom plným fejkového oblečenia. To nakoniec možno poslúži na humanitárne účely.

Šofér v textilných boxoch prevážal 24 párov obuvi a takmer 2 600 falzifikátov oblečenia známych značiek ako Hugo Boss, Ralph Lauren, Calvin Klein, Tommy Hilfiger či Nike.

Hovorca nitrianskeho Colného úradu Stanislav Pacher povedal, že vodič nemal žiadne doklady o nadobudnutí tovaru a nevedel preukázať jeho skutočný pôvod. Podľa šoféra len nastúpil do naloženého prenajatého auta a tovar mal vyložiť v Budapešti.

Predajom tohto tovaru by majiteľom ochranných známok vznikla škoda v odhade 200 tisíc eur. Colný úrad tiež môže šoférovi z Poľska uložiť pokutu od 3 000 do 67 000 eur. Zaistený tovar by mal prepadnúť v prospech štátu.

Čo s toľkým šatstvom?

Colný úrad by mal pred prípadným zničením tovaru ešte absolvovať rozhodovacie konanie, ktorého výsledkom môže byť použitie zadržaného tovaru na humanitárne účely.

Prevod takéhoto šatstva na humanitárne účely ale musí spĺňať podmienky stanovené zákonom. Bude sa prihliadať na zdravotnú nezávadnosť a na ochranu spotrebiteľa a trhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy