Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Odvážna Silvia: Vykradla faru, porodila v trolejbuse a vyzliekla sa pri dychovej skúške
Zdielať na

Odvážna Silvia: Vykradla faru, porodila v trolejbuse a vyzliekla sa pri dychovej skúške

BRATISLAVA / Vodička, ktorá pred časom pri policajnej kontrole mužom zákona ukázala viac ako chceli, je pre policajtov stará známa firma. Nie všetky jej doterajšie "vystúpenia" však boli nevinné, ako to posledné pred bratislavským supermarketom.

Podľa informácií TV JOJ je Silvia už takmer rok vo vyšetrovacej väzbe. Spolu so svojim partnerom Petrom, podľa obžaloby, vykradli faru vo Veľkej Mači. Dom bol počas omše prázdny. To si overili priamo u farára.

Z fary ukradli trezor, v ktorom bola hotovosť 16.000 eur, zlaté a strieborné tehličky v sume ďalších asi 85.000 eur. Bola to zbierka veriacich, ktorá mala slúžiť na rekonštrukciu kostola. Spôsobili škodu takmer 105.000 eur. Dvojica bola pár dní na úteku a v celoštátnom pátraní, nakoniec ich policajti chytili.

"Obaja obvinení sa zatiaľ nachádzajú vo väzbe," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave Jana Kondákorová. 

Peter aj Silivia pôvodne chceli uzatvoriť dohodu o vine a treste, no nakoniec nesplnili zákonné podmienky takejto dohody.

"Keďže obvinení v rámci konania o dohode o vine a treste nesúhlasili s výrokom o treste a zároveň popreli spáchanie skutku na obvinených bola dňa 25.marca opätovne podaná obžaloba," informovala Kondákorová.  

Oboch tak čaká riadny súd. Ešte v roku 2012 vtedy tehotná Silvia porodila v bratislavskom trolejbuse svoje šieste dieťa. Vo vozidle č.204, smerujúcom na Kramáre jej pomohli odrodiť dve sestričky, jedna z pôrodnej sály, druhá novorodenecká, ktoré zhodou okolností cestovali do nemocnice.

"Zaviazali tú pupočnú šnúru lebo už malinká bola na svete. Priateľ ju držal," pochválila sa samotná Silvia. 

V novembri 2015 sa Silvia vyhrážala policajtom, že sa vyzlečie. Nakoniec svoj sľub pri inej príležitosti dodržala. Keď s ňou policajti riešili dopravný priestupok na parkovisku pred supermarketom, neváhala a ukázala všetko.

Najbližší mediálny výstup čaká Silviu už čoskoro, a to po súdnom pojednávaní v prípade už spomínanej 100.000 krádeže na fare vo Veľkej Mači. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy