Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: Policajti použili na unikajúceho vodiča zbraň
Zdielať na

VIDEO: Policajti použili na unikajúceho vodiča zbraň

BRATISLAVA / V noci zo štvrtka na piatok, policajti pri výkone služby zbadali na Vajnorskej ulici vodiča, ktorý prešiel na červenú. Na výzvy polície, aby vodič zastavil, vodič nereagoval.

Vodič auta Škoda Fábia ignoroval všetky výstražné signaly polície, aby jazdu prerušil. Pokračoval v jazde a ohrozoval život a zdravie ostatných vodičov, keď prešiel do protismeru. Polícii došla trpezlivosť a na vodiča vytiahli zbraň a použili varovný výstrel. 

Keď ani to vodiča nezastavilo, jeden z policajtov vystrelil na zadnú pneumatiku vozidla. Muž naďalej pokračoval v jazde a na Mýtnej ulici sa zrazil so zaparkovaným autom značky Peugeot. Strieľať museli ochrancovia zákona ešte niekoľkokrát, až kým vodič nezastavil na Panénskej ulici, odkiaľ začal utekať. 

Alkohol nenašli

Nočného jazdca polícia prenasledovala a na Wolkrovej ulici napokon dolapila. "Muž aj počas úkonu zadržania kládol aktívny odpor a na  jedného z policajtov fyzicky zaútočil," hovorí hovorkyňa policajného zboru v Bratislave, Lucia Mihalíková. Muž sa podrobil dychovej skúške, alkohol ale nenašli. Polícia ho preto zobrala do nemocnice, kde neznámeho muža testovali na prítomnosť toxických látok. Okrem iného vodič nemal na šoférovanie oprávnenie. Zákaz vedenia motorového vozidla má až do roku 2020. V aute s ním sedela aj 31-ročná žena, ktorú pri streľbe postrelili. Záchranári ju s otvorenou ranou v oblasti ramena previezli do nemocnice.

Strieľali desaťkrát

Muž, ktorý je momentálne zadržaný, môže mať na krku až niekoľko obvinení. "Muž je podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia, útoku na verejného činiteľa a trestného činu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania alebo obchodovania s nimi," ďalej dodáva Mihalíková. Počas jazdy vyhodil z okna predmet s obsahom neznámych látok, ktorý už poslali na expertízu. 

Prípadov, kedy policajti musia použiť služobnú zbraň, nie je veľa. "Policajti pri služobnom zákroku vystrelili zo služobnej zbrane celkom desať rán, pričom zakaždým vyhodnocovali bezpečnosť jej použitia a neohrozenia nezúčastnených osôb,"  informuje hovorkyňa policajného zboru.

Boli aj svedkovia

"Zaznelo aj niekoľko rán, pravdepodobne výstrely zo zbraní. Po pár sekundách sa naháňačka skončila a niekoľko zasahujúcich policajných áut obkľúčilo križovatku Panónska – Dvory. Asi niekoho aj postrelili, zasahovala aj záchranná služba,"  hovorí svedok Miro, ktorý celú akciu sledoval. Ondrej práve išiel okolo, keď zbadal policajtov a muža na zemi. "Som okolo nich prešiel, týpek tam ležal na zemi, na neho mierili zbraňami."

Dôvody, prečo vodič utekal pred políciou, vyšetruje polícia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy