Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zadržala dvoch Slovákov podozrivých z vraždy v Grazi
Zdielať na

Polícia zadržala dvoch Slovákov podozrivých z vraždy v Grazi

RIMAVSKÁ SOBOTA/ GRAZ / Rakúska polícia obvinila dvoch Slovákov z vraždy občana Slovenskej republiky. Obvinených sa jej však nepodarilo zadržať, vypátrala ich a zadržala až slovenská polícia.

V marci 2017 našla rakúska polícia na skládke v Grazi mŕtvolu Slovenského občana Jána S. Smrť mu spôsobila rana na hrdle. Páchateľ použil na útok ostrý predmet. Vyšetrovanie ukázalo, že podozrivými z vraždy sú dvaja Slováci z Lučenca Jána I. (54) a Vladimíra K. (40). 

"Rakúske justičné orgány preto vydali na hľadaných európsky zatykač a vyhlásili po nich aj medzinárodné pátranie. Polícia v Rakúsku mala indíciu, že sa zdržujú na území Slovenska," povedal hovorca PZ SR Michal Slivka. 

Vo Viedni prespávali v stane ukrytom v kríkoch. Rakúska polícia už oboch obvinila z vraždy. Jána s Vladimírou sa im však nepodarilo zadržať. Prostredníctvom európskej siete pátracích tímov ENFAST požiadala o ich zadržanie prezidiálnych cieľových pátračov. 

​Tým sa podarilo v priebehu niekoľkých dní osoby na Slovensku vypátrať. Zistili, že sa zdržujú v obci Širkovce. V spolupráci s banskobystrickým pohotovostným policajným útvarom pripravili akciu a v utorok podozrivých zadržali. V súčasnosti sú vo väzbe a čakajú na rozhodnutie o ich vydaní do Rakúska. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy