Jasno
18°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Opitý dôchodca spôsobil dopravnú nehodu a pokračoval v jazde
Zdielať na

Opitý dôchodca spôsobil dopravnú nehodu a pokračoval v jazde

Vranov nad Topľou – Opitý dôchodca spôsobil dopravnú nehoda neďaleko obce Ondavské Matiašovce. Podľa jedného z účastníkov havárie po nehode ani nezastavil.

Neďaleko obce Ondavské Matiašovce (okres Vranov nad Topľou) spôsobil 67-ročný vodič dopravnú nehodu. Dôchodca pod vplyvom alkoholu po nehode pokračoval v jazde, akoby sa nič nestalo. 

Policajti zastavili dôchodcu až v najbližšej obci. Podľa jeho slov mal len jedno-dve pivá. Neskôr priznal, že okrem toho si dal aj poldeci. 

Dôchodca prešiel do protismeru a vrazil do auta v opačnom jazdnom pruhu. Mladý vodič tvrdí, že mu dôchodca autom zničil zrkadlo a zadné koleso. Vinník však po nehode ani len nezastavil. Vodič poškodeného auta policajtom oznámil typ auta, ktoré identifikovali aj na základe rozbitého spätného zrkadla. 

"Policajti uvedené vozidlo zastavili v obci Ondavské Matiašovce. Vodiča podrobili kontrole dokladov a dychovej skúške. Jej výsledok bol takmer dve promile," povedal Daniel Džobanik, hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

67-ročný vodič je obvinený z trestného činu, za ktorý mu hrozí až rok za mrežami. Dôchodca je stíhaný za ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy