Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Počas jazdy sa vodičky za volantom vymenili
Zdielať na

Počas jazdy sa vodičky za volantom vymenili

TRNAVA / Kuriózny prípad sa stal v utorok v noci v meste Trnava. Policajti chceli skontrolovať vozidlo, keď si všimli, že osoby na mieste vodiča a spolujazdca sa počas jazdy vymieňajú. Po ich zastavení došli na to, že vodička ešte nemala vodičský preukaz.

Policajná hliadka zastavila mladé ženy na Beethovenovej ulici v Trnave krátko pred polnocou. Za volantom sedela 19-ročná Monika, ktorá ale na šoférovanie nemala oprávnenie. Problémom sa chceli vyhnúť tak, že sa počas jazdy snažili vymeniť.

Výmena sa dievčatám podarila, ale v dôsledku slabej kontroly nad autom, vybočili z cesty a narazili do zaparkovaného auta. Na ňom spôsobili škodu 1000 eur. Ďalších 200 eur bude stáť oprava auta, s ktorým dievčatá nabúrali. Pri nehode sa nikto nezranil a policajti u žien alkohol nezistili. Za svoje nerozvážne konanie ale ponesú dôsledky. "Za spôsobenú dopravnú nehodu a jazdu bez vodičského oprávnenia hrozí v zmysle zákona v správnom konaní pokuta od 300 do 1 300 eur a zákaz činnosti od 12 do 60 mesiacov," informuje hovorkyňa policajného zboru v Trnave, Mária Linkešová.  

Monika, ktorá šoférovala, sa trestu tiež nevyhne. Počas tohto obdobia si nebude môcť požiadať o vodičské oprávnenie v autoškole. Polícia zároveň upozorňuje mladých vodičov, aby takýmto správaním neriskovali a zverili vedenie vozidla iba osobám, ktorých schopnosť šoférovať nie je nijako znížená. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy