Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pri požiari na sídlisku zomrela žena, otec s deťmi stihol ujsť
Zdielať na

Pri požiari na sídlisku zomrela žena, otec s deťmi stihol ujsť

KOŠICE / V byte na košickom sídlisku KVP vypukol rozsiahly požiar. Doma v tom čase bol otec s dvomi deťmi. Tí stihli z plameňov vybehnúť na chodbu. Stará mama toľko šťastia nemala.

Z okien sa valil hustý čierny dym, celý byt následne zachvátili plamene. "Keď fúkalo tak sa to znásobilo. Začalo praskať okno a všetko padalo dole," uviedla suseda.

"Do bytu sa snažili vstúpiť policajti. Pre silné sálavé teplo a zadymenie nemohli zasiahnuť," uviedol veliteľ požiaru Ladislav Tóth.

V byte boli dve deti, ich otec a stará mama. Muž sa údajne v čase požiaru sprchoval. No keď zacítil dym, stihol spolu s deťmi vybehnúť z horiaceho bytu. PO matku svojej družky sa chcel vrátiť, no dvere sa zabuchli a nedokázal ich otvoriť. "V byte sme našli nebohú majiteľku bytu," dodal Ladislav Tóth.

Zatiaľ nie je jasné, čo mohlo požiar spôsobiť. Presnú príčinu zisťujú hasiči i policajti. Aj keď bol požiar rozsiahly a zničil celý byt, hasiči nemuseli evakuovať ostatných obyvateľov. Tí sa z bytu dostali sami ešte pred ich príchodom.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy