Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Piati policajti zo Skalice mali opití surovo dobiť mladíka
Zdielať na

Piati policajti zo Skalice mali opití surovo dobiť mladíka

SKALICA / Zdá sa, že v policajnom zbore pribudli ďalšie čierne ovce. Tentoraz by malo ísť o piatich policajtov zo Skalice. Tí mali v civile a opití napadnúť Lukáša z obce Trnovec. Jeden z nich sa mu dokonca podľa svedkyne vyhrážal zabitím.

K fyzickému útoku partiou policajtov na Lukáša malo dôjsť ešte v decembri minulého roka v bowling bare na Vajanského ulici v Skalici. O tom, čo sa tam presne stalo, nám do redakcie spravodajstva TV JOJ napísala v liste zúfalá žena, ktorá chce, aby bol skutok potrestaný. Podľa nej išlo o mimoriadnu surovosť.

Bezbranný mladík sa presile mužov nedokázal ubrániť. Aj preto to okamžite ohlásili na linku 158. "Väčšinu policajtov Lukáš poznal po mene. Napadol ho Boris V. s kolegom Michalom S., Martinom U. a ďalšími dvomi.," píše sa v liste, ktorý prišiel do redakcie spravodajstva TV JOJ.

Priebeh útoku

Útok aj bitku údajne videlo veľa ľudí. A takto sa mal celý incident udiať. "Boris V. ho päsťou udrel, pričom Lukáš spadol na zem a tam ho Martin U. ešte kopol a Michal S. po ňom kričal, že ho zabije a sácal neustále do Lukáša," opisuje v liste žena útok na Lukáša.

"Vecou sa zaoberá Inšpekcia ministerstva vnútra.Vyšetrovateľ tu začal vyšetrovanie vo veci pre trestný čin výtržníctvo a ublíženie na zdraví," uviedla pre TV JOJ  hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Podľa expertky na trestné právo Lucii Kurilovskej, je evidentné, že ide o úmyselné trestné činy a že útočníci budú postavení mimo služby a v podstate prišli o svoje zamestnanie. 

Po útoku prišli kolegovia

Personál podniku sa k tomutu prípadu vyjadriť odmietol. A miestni ľudia si už na nočný incident z konca roka nespomínajú. Do podniku krátko po incidente dorazila aj miestna polícia, od ktorej poškodená strana očakávala pomoc.

Boli to však zároveň kolegovia údajných útočníkov. Okrem toho partia policajtov, ktorá mala útočiť, podľa autorky listu, v tú istú noc mala ešte rozbiť a poškodiť zariadenie v inom pohostinstve v Skalici.

Polícia hľadá svedkov

Policajtom, v prípade dokázania viny hrozí nezanedbateľný trest. A práve to, že sú muži zákona bude pre nich priťažujúca okolnosť. "Ak bola spôsobená ťažká ujma na zdraví hrozí až 10 rokov trestu odňatia slobody. Ak bolo ublížené na zdraví tak, že sa to nedá kvalifikovať ako ťažká ujma na zdraví, určite hrozia minimálne 3 roky," upresňuje Lucia Kurilovská.

Inšpekcia rezortu vnútra má záujem tento prípad vyšetriť. K tomu ale ešte potrebuje mnohé výpovede svedkov. V čase incidentu malo byť v podniku veľa ľudí. Všetkých preto vyzýva, aby sa prihlásili a vo veci vypovedali. Ide najmä o staršieho muža, ktorý Lukášovi hneď po útoku pomáhal a z miesta odišiel skôr, ako tam prišla policajná hliadka.

Svedkovia sa môžu prihlásiť na linke 158, na telefónnom čísle 0961 051 901 alebo aj na emailovej adrese oisz@minv.sk

Súvisiace články

Najčítanejšie správy