Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
AUTENTICKÉ VIDEO. Vodič narazil do sanitky s pacientom, po nehode ušiel
Zdielať na

AUTENTICKÉ VIDEO. Vodič narazil do sanitky s pacientom, po nehode ušiel

TRENČÍN / Dvadsaťjeden ročný vodič z Českej republiky si počas pobytu na Slovensku poriadne zavaril. V uliciach Trenčína nedal na svojom aute prednosť sanitke a tá do neho narazila. Mladík navyše z miesta nehody ušiel. Posádka záchranárov si nehodu nasnímala na kameru, pozrite si autentický záznam.

Záchranári rýchlej lekárskej pomoci z Nového Mesta nad Váhom práve prevážali pacienta do trenčianskej nemocnice. Po celý čas mali zapnuté výstražné svetelné značenie. Len niekoľko metrov pred cieľom sa však z vedľajšej cesty vyrútilo auto priamo popred sanitku.

"Vodič osobného vozidla nerešpektoval dopravné značenie „daj prednosť v jazde“ a vošiel do jazdnej dráhy sanitke, ktorá išla po hlavnej ceste," uviedla krajská policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Nebrzdil a ušiel

Vodič sa ani nesnažil brzdiť. Skončilo sa to silným nárazom sanitky do bočnej strany jeho auta. Šokujúce však bolo, že po nehode z miesta činu utiekol. "Po zrážke vodič osobného auta neostal na mieste dopravnej nehody a z miesta ušiel," dodala policajná hovorkyňa.

Pacient, ktorého prevážali v sanitke s poranením hlavy po páde zo schodov, našťastie po náraze neutrpel ďalšie zranenia. Bez ujmy vyviazli aj šokovaní záchranári. Po zverejnení videa na sociálnej sieti začalo pátranie po vodičovi. Ten sa napokon na polícii prihlásil sám, asi 12 hodín po nehode. Dvadsaťjeden ročný Jakub z českej obce Valašské Klobouky prišiel s týmto vysvetlením.

"Z miesta nehody mal ujsť preto, lebo spanikáril. Poškodené vozidlo odstavil u kamaráta na dvore a prikryl ho igelitom. Mladému vodičovi hrozí v správnom konaní pokuta od 300 do 1 300 eur a zákaz činnosti šoférovať na 1 až 5 rokov," uviedla Elena Antalová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy