Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Čašníčku pohrýzol pes jedného z hostí. Jeho majiteľ po útoku odišiel
Zdielať na

Čašníčku pohrýzol pes jedného z hostí. Jeho majiteľ po útoku odišiel

PRIEVIDZA / Na čašníčku v Prievidzi zaútočil pes. Ten sedel na terase spolu s jeho majiteľom. Najskôr zaútočil na jedného z návštevníkov a poranil mu koleno. Mladú ženu zase pohrýzol do brucha.

K incidentu došlo na terase v Prievidzi. Pes na čašníčku zaútočil v momente, keď to najmenej čakala.

Jeho majiteľ popíjal na terase. Pes podľa svedkov najskôr zaútočil na muža sediaceho pri vedľajšom stole. Poranil mu koleno. Čašníčka chcela zabrániť tomu, aby zranil ďalších ľudí.

Chyba majiteľa

"Čašníčka išla muža upozorniť, že pes nemá náhubok, v tom na ňu zaútočil a uhryzol ju do oblasti brucha," uviedol Vít Zajac z mestskej polície v Prievidzi.

Podľa psovoda miestnej mestskej polície Romana Feješa je to chyba majiteľa. Pes sa podľa neho zrejme bál o svojho majiteľa. Zranenú ženu museli previezť na ošetrenie k lekárovi. Dodnes je z toho čo sa stalo v šoku a nechce o tom hovoriť. Nepochopiteľne sa po útoku zachoval majiteľ psa.

Z miesta odišiel

"Majiteľ psa z miesta odišiel, nestaral sa o nič, ale na základe svedeckých výpovedí sa podarilo zistiť jeho totožnosť," dodal Vít Zajac. Mestskí policajti ho vypátrali. Pes bol riadne prihlásený a našťastie aj očkovaný. Údajne už útočil aj v minulosti.

Mestskí policajti sú presvedčení o tom, že takýto pes musí mať náhubok. Podľa odborníkov by podobným útokom mohla zabrániť zmena legislatívy.

"Toto sa bude stávať dovtedy, kým sa neprijme zákon, že každý pes bude mať základný výcvik povinne," myslí si psovod Roman Feješ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy