Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Lebku vojaka z prvej svetovej vojny našli v krčme
Zdielať na

Lebku vojaka z prvej svetovej vojny našli v krčme

HUMENNÉ / Ukradnutú lebku vojaka z prvej svetovej vojny našli. Bola v jednej z krčiem na východe Slovenska. Kde presne, polícia zatiaľ prezradiť nechce. Podľa informácií televízie JOJ z prostredia vyšetrovania to má na svedomí partia mladých ľudí. Polícii sa prípad podarilo odhaliť celkom rýchlo. Správca krypty stále nemôže uveriť, že lebka je opäť na svojom mieste.

"Je to presne ona, pretože tu je prestrelená. Bola jedna z mála prestrelených," uviedol správca Krypty Peter Soroka.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia vyšetrovania prišla do Krypty partia mladých ľudí vo večerných hodinách. V hrobke sa nachádzajú pozostatky viac ako tisíc ruských a rakúsko-uhorských vojakov. Zrejme sa domnievali, že ak jedna lebka zmizne, nikto si to nevšimne. Z Krypty putovala lebka rovno medzi fľaše s alkohol do jedného z pohostinstiev. Polícia bližšie informácie neposkytla.

"Polícia preveruje všetky okolnosti tohto oznámenia. V zákonne lehote bude vo veci rozhodnuté," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Nikoho zatiaľ neobvinili a zatiaľ nie je ani známe, o aký trestný čin pôjde. "Prioritne si myslím, že sú naplnené znaky hanobenia miesta posledného odpočinku," uviedla expertka na trestné právo Lucia Kurilovská.

"Som veľmi rád, že sa dá na svoje pôvodné miesto, tam kde patrí a nie do vitríny, ale do hrobu," dodal správca Krypty Peter Soroka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy