Jasno
14°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Smrť pätnásťročných dievčat šokovala Česko. Kamaráti hovoria o samovražde
Zdielať na

Smrť pätnásťročných dievčat šokovala Česko. Kamaráti hovoria o samovražde

MLÉKOJEDY / Dievčatá mali pred sebou celý život. V sobotu ale skončili pod kolesami vlaku. Kamaráti hovoria aj o možnej samovražde. Ak by sa táto verzia potvrdila, podľa českého psychológa by ich konanie zodpovedalo skratovému jednaniu.

"Čo by som dala za to, aby som ťa mohla zase vidieť," napísala na Facebooku kamarátka jedného z dievčat. Všetci blízki si kladú otázku, ako sa mohlo také niečo stať. Priamy svedok nehody českému Blesku povedal, že sa zdalo, akoby dievčatá vbehli pod vlak schválne. 

"Chytili sa za ruky a rozbehli sa oproti vlaku," popísal situáciu muž, ktorý býva priamo pri osudnom prejazde. 

Ak by sa ukázalo, že nešťastná náhoda sa naozaj stala tak, ako opísal svedok, vyvstáva otázka, prečo tínedžerky spáchali samovraždu. "Mohol to byť skrat. Napríklad o týždeň alebo o dva by si to človek mohol rozmyslieť. Robia to ľudia, ktorí sa rozídu. Môže to súvisieť s vekom, ale aj pubertálnymi výkyvmi nálad," uviedol psychiater Jan Cimický. 

​Na sociálnej sieti bolo vidieť, že dievčatá mali intenzívny vzťah. Možno boli na seba až príliš naviazané. Na konci marca sa výrazne pohádali. Muselo sa stať niečo zásadné. Veronika napísala nelichotivý status o samej sebe a Růženka sa jej veľmi ospravedlňovala. Odkaz je pravdepodobne kľúčom k celému prípadu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy