Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na škole v Kalifornii útočil manžel učiteľky, zastrelil osemročného chlapca
Zdielať na

Na škole v Kalifornii útočil manžel učiteľky, zastrelil osemročného chlapca

NORTH PARK / Pri streľbe na základnej škole v Kalifornii zomrela učiteľka a jeden z jej žiakov. Strelcom bol manžel učiteľky, žili oddelene. Ten nakoniec obrátil zbraň proti sebe. Vážne zranil dve deti, jedno z nich zostáva v nemocnici.

Strelcom bol päťdesiattriročný Cedric Anderson. Obeťou sa stala rovnako stará Karen Elaine Smith. Boli manželmi približne mesiac, mesiac a pol žili oddelene. Podľa polície mal muž kriminálnu minulosť, ktorá zahrňovala domáce násilie a obvinenie z držania zbraní. 

Nikto nevedel, že má zbraň

Incident na základnej škole North Park sa odohral v triede, chlapcov útočník zasiahol pravdepodobne neúmyselne. Obaja stáli za učiteľkou. Osemročný chlapec podľahol zraneniam, o rok starší spolužiak je na detskej chirurgii.

Pri vstupe do školy sa útočník nahlásil na recepcii, aby zistil, kde vyučuje jeho manželka. Nikto v tom čase nevedel, že má zbraň. Mnohé médiá prinášali zábery zo zhromaždenia detí na trávniku pred školou. 

Základná škola susedí s kampusom Kalifornskej štátnej univerzity. Tá v reakcii na streľbu vyhlásila poplach a nariadila študentom a učiteľom, aby sa skryli. Kalifornské San Bernardino sa len pred dvoma rokmi stalo terčom teroristického útoku. 

https://twitter.com/Daily_Express/status/851575880065454080

Americký radikál pakistanského pôvodu so svojou ženou zastrelil štrnásť ľudí. Obaja po atentáte zahynuli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy