Zatiahnuté
11°
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Všetky okresné súdy na Slovensku evakuovali
Zdielať na

Všetky okresné súdy na Slovensku evakuovali

Archívne video

BRATISLAVA / Policajti prehľadávajú všetky okresné súdy na Slovensku. Opäť tak reagujú na ďalší telefonát o uloženej bombe.

Podľa informácií polície ju anonym v pondelok ráno nahlásil na linke 158 a nešpecifikoval, na ktorom súde je. Bezpečnostné opatrenia museli prijať vo všetkých krajoch. 

Neznámy páchateľ dal do pozoru všetky záchranné zložky, vrátane pyrotechnikou so služobnými psami. Len v Košiciach ide tento rok už o štrnásty prípad nahlásenej bomby na súde. Za celý minulý rok ich bolo nahlásených dokopy osem.

Ministerstvo vnútra upozorňuje, že väčšina pracovísk okresných úradov v Považskej Bystrici, Novom Meste nad Váhom a Žiari nad Hronom nie je v týchto chvíľach dostupných verejnosti. Polícia tam totiž vykonáva bezpečnostné prehliadky z dôvodu anonymného hlásenia o uložení bomby.

Prehliadky podľa rezortu potrvajú niekoľko hodín. V Považskej Bystrici však podľa ministerstva stále poskytuje služby odbor katastra a v Žiari nad Hronom odbor katastra a odbor cestnej dopravy a pozemných komunikácií. Tieto pracoviská totiž sídlia na iných adresách ako centrály úradov a ich klientske centrá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy