Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Farár z Hronca nafúkal dopoludnia dve promile
Zdielať na

Farár z Hronca nafúkal dopoludnia dve promile

BANSKÁ BYSTRICA / Katolícky farár s Hronca si sadol za volant s takmer dvomi promile. Po tom, ako ho zastavili policajti, okamžite putoval do policajnej cely. Neurobil to prvýkrát.

Katolíckeho farára previedli pred sudcu v sprievode polície, tvár si ukrýval pod vetrovkou. Vypočul si trest za jazdu pod vplyvom alkoholu. Polciajti ho zastavili niekoľko metrov od fary. "Bolo to na odbočke, zastavili ho pár metrov odtiaľ," hovorí starosta obce Hronec Bohuslav Nemky.

"Chudák, slabý je. Ja ho ľutujem. V cudzom svete príde dáky pokušiteľ a už je to," uviedla Gizela Ridzoňová, bývalá kostolníčka. V prípade katolíckeho farára bolo pokušiteľom víno. Ani to ho nezastavilo od toho, aby sadol za volnat. Nebolo pritom ešte ani desať hodín ráno. "Dychová skúška vykazovala pozitívny výsledok a to 0,92 miligramu na liter alkoholu v dychu, čo predstavuje takmer dve promile" uviedla policajná hovorkyňa Petra Kováčiková.

Po obvinení z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky prišiel aj rýchly trest. Súd mu vymeral 600-eurový peňažný trest a taktiež nemôže šoférovať šesť rokov. "Trest je právoplatný," uviedla hovorkyňa súdu Adriana Vašková.

Farár z Hronca už v roku 2015 dostal za jazdu pod vplyvom alkoholu ročný trest zákaz šoférovania. Trest mu vypršal pred tromi mesiacmi. Vtedy o tom verejne hovoril aj na omši. "Vravel, že sa z toho musí dostať, že ho to mrzelo," hovorí starosta Hronca.

"Biskupský úrad Rožňava vyjadruje ľútosť nad vzniknutou udalosťou. Prípadom sa zaoberá," uviedol kancelár Biskupského úradu Rožňava Lukáš Tkáč.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy