Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Granáty zmizli zo skladu Ozbrojených síl. Minister sa spovedal pred výborom
Zdielať na
Krimi

Granáty zmizli zo skladu Ozbrojených síl. Minister sa spovedal pred výborom

TRENČÍN / Zmiznutou muníciou zo skladu ozbrojených síl v Trenčíne sa zaoberal parlamentný výbor pre obranu. Podľa zatiaľ nepotvrdených informácií chýbajú desiatky granátov. Minister obrany už nariadil vo všetkých muničných skladoch na Slovensku detailné kontroly.

Pri výdaji muničného materiálu začiatkom marca vyšlo najavo, že zmizli ručné granáty a protitankové granáty. Trenčiansky prípad už vyšetrujú nielen tajné služby, aj armádne zložky a Národná kriminálna agentúra. Vyzerá to na zločin nedovoleného ozbrojovania sa a obchodovania so zbraňami. 

Prípad je veľmi citlivý a aj preto bolo rokovanie parlamentného výboru tajné. Poslanci však uvítali, že rezort pred nimi nič nezametá pod koberec. "Opozícia ocenila prístup ministra obrany, ktorý zverejnil informácie, v miere, v ktorej ich mohol zverejniť," povedal podpredseda NRSR Andrej Hrnčiar.

Ani minister, ani poslanci nemôžu hovoriť detaily. Neoficiálne sa však pošuškáva, že zmiznúť malo okolo osemdesiat obranných granátov a približne desať ručných protitankových striel. Zdá sa však, že to neukradli gangstri po geniálne naplánovanej akcii. "Pravdepodobnosť sa teraz blíži k istote, že materiál bol odcudzený a bol odcudzený z vnútra. To znamená, že nevyzerá to tak, že by tam bolo z vonku vlámanie a krádež. Týmto smerom sa to vyšetrovanie aj bude uberať," myslí si bývalý minister obrany Ľubomír Galko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy