Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Horela bývalá budova riaditeľstva SND
Zdielať na

Horela bývalá budova riaditeľstva SND

BRATISLAVA / V centre hlavného mesta horela budova bývalého riaditeľstva Slovenského národného divadla. V plameňoch je strecha, na mieste takmer 30 hasičov.

Budova na rohu Jesenského ulice, v ktorej bola v minulosti aj pokladnica SND, je prázdna, aktuálne ju rekonštruujú. Požiar bol rozsiahly, zo strechy, obohnanej lešením, šľahali vysoké plamene. Na ulici z bezpečnostných dôvodov zastavili aj električkovú dopravu. Na miesto prišlo okolo 30 hasičov. Požiar dostali pod kontrolu krátko pred šiestou hodinou. Na mieste bola zranená iba jedna osoba, ktorú ošetrili v ambulancii hasičského auta. 

"Jednotka po príchode zistila, že sa jedná o požiar vežičky na streche historickej budovy. Na miesto bolo povolané množstvo hasičskej techniky vrátane výškovej. Do nášho príchodu strechu opustili všetci pracovníci, nikto sa tam nenachádzal," informuje veliteľ zásahu Ján Matúšek.

Na budove práve zvárali, čo mohlo spôsobiť požiar, ktorý sa po drevenej konštrukcii šíril rýchlo. Hasiči nasadili 7 kusov techniky vrátane výškovej techniky. Práve tá mala na mieste najväčšie problémy dostať sa cez vysoké stromy a drôty pre električky. Drôty museli odpojiť a celú Gorkeho ulicu uzavrieť. Následne hasiči v krátkom čase plamene uhasili. Bolo potrebné rozobrať aj obhorené trámy strešnej konštrukcie. "Pod ňou sa nachádzajú ešte lokálne ložiská požiaru," vysvetľuje veliteľ zásahu HaZÚ Bratislava. 

Škody ešte neboli vyčíslené, ale predpokladá sa, že budú vysoké, keďže ide o historickú budovu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy