Polojasno
21°
Bratislava
Mladý vodič bude po tragickej nehode stíhaný na slobode
Zdielať na

Mladý vodič bude po tragickej nehode stíhaný na slobode

LIPANY / V prípade tragickej dopravnej nehody na východe Slovenska v stredu rozhodoval súd. Vyšetrovateľ, ktorý obvinil 18-ročného vodiča, navrhol jeho vzatie do väzby. Na verdikt čakal mladý muž v policajnej cele. Zodpovedať sa má za jazdu pod vplyvom alkoholu, pri ktorej zahynuli traja jeho kamaráti a ďalší piati sa zranili.

Je to tragédia, ktorá zasiahla rodinu, kamarátov, spolužiakov. Deväť mladých ľudí sa viezlo na starom džípe po lesnej rozbitej asfaltovej ceste. Za stále neobjasnených okolností sa niekoľkokrát prevrátili. Dvaja chlapci boli na mieste mŕtvi, ich kamarátka boj o život prehrala v nemocnici. Vodič, ktorý po nehode nafúkal, bol obvinený z usmrtenia a ublíženia na zdraví.

Vyšetrovateľ ešte v nedeľu, po obvinení 18-ročného vodiča, dal návrh na jeho vzatie do väzby. Mladý muž tak čakal na rozhodnutie súdu za mrežami v policajnej cele. Sudca okresného súdu napokon rozhodol, že bude stíhaný na slobode. "Je to tragédia aj pre neho, bude to mať zlé dôsledky aj do budúcnosti. Hoci zajtra môže ísť teoreticky do školy, prakticky to nebude možné, vzhľadom na okolnosti," vyjadril sa k situácii 18-ročného Slavomíra jeho obhajca, Marián Staroň.

Polícia nepátra len po príčine nehody, ale aj po majiteľovi auta. Podľa oficiálnych policajných informácií malo auto evidenčné čísla, ktoré boli pridelené nákladnej Avii a tá bola od januára 2013 dokonca vyradená z evidencie vozidiel. Podľa miestnych auto im požičal starosta obce Kamenica, ktorému patrí aj chata, na ktorej oslavovali. Starosta to pre televíziu JOJ nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy