Zatiahnuté
23°
Bratislava
Zina
21.5.2024
Muža, ktorý dobil na smrť Zdeňka reťazou, oslobodili
Zdielať na

Muža, ktorý dobil na smrť Zdeňka reťazou, oslobodili

LONDÝN / Rozsudok anglických súdov v prípade vraždy mladého Čecha, ktorý zomrel po útoku londýnskych mladíko v septembri minulého roku, vyvolal rozhorčenie českej a slovenskej komunity. Útočníka zbavil súd obvinenia. V osudný deň podľa neho konal v sebaobrane.

Zdeňek sa do potýčky s miestnymi mladíkmi v Londýne dostal pre banalitu. Partii utrúsil poznámku, ktorá smerovala na ich bicyklový gang. Jeden z mužov ho v zápätí napadol reťazou, ktorou si uzamyká svoj bicykel. Čechovi rozbil údermi hlavu a ten na následky silného krvácania zomrel. Súd v pondelok rozhodol, že útočník sa bránil a obžalovaného Brita oslobodill. Neuznal ho vinným ani zo zabitia.

Spolupracovníkovi TV JOJ petrovi Mikitičovi sa podarilo skontaktovať s Romanom, blízkym priateľom Zdeňka. Žije v Británii a tvrdí, že je v kontakte s vyšetrovateľom prípadu. "Rozprával som sa s vyšetrovateľom a on sám je prekvapený. Sám nemohol uveriť tomu, ako dopadol verdikt na súde, pretože dôkazy boli jasné. Bolo tam video, boli tam svedkovia. On sám bol presvedčený, že ho odsúdia za vraždu," povedal Roman.

Roman, ktorý bol Zdeňkov blízkym priateľom, vystupoval v procese ako svedok.

Komunita Slovákov a Čehov sa spája na sociálnej sieti a majú zámer otvoriť nanovo vyšetrovanie. Na interne sa hromadia pohoršené názory na britskú justíciu. Podľa vyšetrovania útok na Čecha členom miestnej bandy nebol motivovaný nenávisťou k cudzincom. Mladý Brit v čase útoku mal byť pod vplyvom marihuany. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy