Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zlodej sa vlámal do domu, domáci ho našiel spať v komore
Zdielať na

Zlodej sa vlámal do domu, domáci ho našiel spať v komore

SVINIA / Vlámal sa do domu, ukradol vajcia s pivom a potom zaspal. Takýto trapas sa stal mladému mužovi z obce Svinia, neďaleko Prešova. Domáci ho našiel spať v komore. Mladíkovi sa podarilo vyskočiť cez okno, ďaleko ale nezašiel.

Zlodej vytrhol sieťku na okne a vošiel do domu. Lup hľadal v starom rodinnom dome, ktorý domáci používajú ako hospodársku budovu. Keď ho majiteľ načapal v komore, trčali mu len nohy spod regálu. "On tam zaspal, nafetovaný, možno aj nejaké pivo tam vypil, ja neviem," domnieva sa správca domu. Pavol Madzik. 

Podozrivého mladého muža si všimol domáci už pred krádežou. Motal sa okolo domu s igelitovým vrecúškom v ruke, ktoré si prikladal k ústam. Spozornel, až keď išiel po krmivo pre domáce zvieratá. Dvere boli zamknuté, ale okno pootvorené a už na ňom chýbala sieťka. Do batôžka si stihol pripraviť 18 vajec a dve plechovky piva. No ani to si neodniesol, jednoducho zaspal. Zobudil sa až na hlas majiteľa domu.

Podarilo sa mu ujsť, zakrátko ho ale domáci dolapil, no ušiel opäť, keď išiel zavolať políciu. Muži v uniformách podozrivého mladíka vypátrali o dve hodiny neskôr v neďalekej osade. "Po zadržaní policajnou hliadkou bol podozrivý obmedzený na osobnej slobode. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže," vyjadrila sa k prípadu neúspešného zlodeja hovorkyňa KR PZ Prešov, Jana Migaľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy