Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Otca, ktorému odtiahli auto aj s dieťaťom, obvinili
Zdielať na

Otca, ktorému odtiahli auto aj s dieťaťom, obvinili

BRATISLAVA / Prípad vodiča, ktorému v piatok v Bratislave zmizlo auto aj s dieťaťom, pokračuje. Auto mu za asistencie polície odtiahli. Vnútri sedelo 2,5-ročné dieťa, ktoré si nikto nevšimol. V prípade padlo prvé obvinenie.

K incidentu došlo v piatok popoludní. Štyridsaťročný vodič zaparkoval auto tesne pred priechodom pre chodcov.

Vodič bol pravdepodobne pod tlakom a nemal čas hľadať voľné parkovacie miesto. Preto zastal pred samoobsluhou, kde riešil nepríjemnosť z rána. Evidentne chcel mať na dohľad dieťa v aute.

"Ráno nás vykradli. Tak sem prišla vedúca, z polície a potom aj inšpektor. V aute nechal dieťa a riešil tu, čo sa stalo. Medzitým došla odťahovka a auto mu aj s dieťaťom odtiahla," hovorí svedok.

​Pracovníci odťahovky si nevšimli dieťa. Zástupcovia spoločnosti, ktorá vykonáva odťahy, sa v piatok vyjadriť nechceli. Tvrdili, že auto pred odťahom skontrolovali, ale pre odrazy si dieťa nevšimli.

Otca polícia už obvinila. "Voči mužovi vzniesli obvinenia zo zločinu odloženia dieťaťa," informovala bratislavská krajská hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Podľa odborníka na trestné právo hrozí otcovi chlapca niekoľkoročný trest.

"Pokiaľ ide o dieťa, ktoré je mladšie ako tri roky, tak v tomto prípade hrozí páchateľovi trest až šesť rokov. Pri trestnom čine nie je podstatné, či dieťaťu hrozí alebo nehrozí ujma, dôležité je, či došlo k opusteniu dieťaťa. Najmä, ak ide o dieťa mladšie ako tri roky," vysvetlil advokát Milan Ficek.

Nehľadí sa ani na čas, ktorý je dieťa samé. Môže to byť len pár minút.

V tomto prípade bude polícia prešetrovať aj zamestnancov odťahovky. "Ďalšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uzavrela Kurucová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy