Jasno
25°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Aj policajti sú len ľudia, záťažové situácie a osobné problémy niektorí riešia samovraždou
Zdielať na

Aj policajti sú len ľudia, záťažové situácie a osobné problémy niektorí riešia samovraždou

BRATISLAVA / Bratislavských policajtov šokovala smrť mladého kolegu. Zastreliť sa mal služobnou zbraňou. Podľa odborníka nie je počet samovrážd v polícii vyšší ako v celej populácii.

K tragédii došlo ešte minulý týždeň. Podľa informácií TV JOJ prišiel o život policajt, ktorý pracoval ako preventista na jednom z okresných riaditeľstiev v Bratislave. Mladý muž si doma strelil do hlavy a to až na druhý pokus. Podľa zdroja TV JOJ policajt neuniesol rozchod s priateľkou.

Vlani zarezonovali dva podobné prípady. V máji si siahol na život policajt v Bratislave, v októbri jeho kolega od Nitry. Podľa odborníka sa takéto prípady v polícii nevymykajú počtu samovrážd v celej populácii. "Väčšia časť policajtov absolvuje vzhľadom na aktuálne zaradenie rôzne psychologické vyšetrenia potrebné pre výkon ich činnosti. Časnosť psychologických vyšetrení je rôzna, pričom interval je od 2 rokov do 5 rokov," povedala hovorkyňa Ministerstva vnútra Andrea Dobiášová.

Psychológ varuje, že kumulácia pracovných povinností a iných problémov, ktoré súvisia s osobným životom, vytvára predpoklad pre skratové konanie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy