Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž sa pokúšal dostať autom na pešiu zónu, v aute mal zbrane
Zdielať na

Muž sa pokúšal dostať autom na pešiu zónu, v aute mal zbrane

ANTVERPY / Belgická polícia zadržala útočníka, ktorý sa vo štvrtok pokúsil vo vysokej rýchlosti vraziť autom na hlavnú nákupnú triedu v Antverpách. Podľa prokuratúry mal v aute nože a ďalšie zbrane. Incident si nevyžiadal žiadnych zranených.

"Približne o jedenástej hodine dopoludnia na triedu Meir sa rútilo auto vo vysokej rýchlosti, chodci museli uskočiť," uviedol policajný veliteľ Serge Muyters.

Páchateľom je Francúz severoafrického pôvodu. Francúzske médiá informujú o Tunisanovi s trvalým pobytom vo Francúzsku. Automobil mal francúzsku poznávaciu značku. Podľa denníka Le Soir sa volá Mohamed a narodil sa v roku 1977. Má niekoľko záznamov v registri trestov. Počas jazdy mal byť opitý a pravdepodobne sa snažil ujsť policajnej kontrole, píše Reuters.

Auto najskôr zbadali vojaci, ktorí sa ho snažili zastaviť. Vozidlo im ale uniklo, prešlo na červenú a rútilo sa smerom k prístavu. O pár minút na to ho už zastavili policajti, ktorých upozornili práve vojaci. Podľa prokuratúry mal útočník v aute nože a ďalšie zbrane, rovnako ako aj nádobu s neznámou tekutinou.

Útok pomocou auta sa odohral aj v stredu v Londýne. Útočník najskôr autom zrazil ľudí na Westminsterskom moste, a potom zaútočil nožom pri budove parlamentu. Okrem neho prišli o život ďalší štyria ľudia a približne 40 osôb je zranených.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy