Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Psík, ktorého zrejme otrávili, boj o život prehral
Zdielať na

Psík, ktorého zrejme otrávili, boj o život prehral

PREŠOV / Psík, ktorý takmer dva mesiace bojoval o život po otrave, žiaľ, zahynul. Po nasadení liečby sa zdalo, že je z najhoršieho vonku, no boli to jeho posledné chvíle. Podľa veterinárov s najväčšou pravdepodobnosťou zomrel na následky otravy. Navyše nejde o prvý takýto prípad.

Bady bol silný a zdravý. Zmenilo sa to náhle pred dvoma mesiacmi. Z hodiny na hodinu. Za týždeň z neho bola už iba kosť a koža. No on bojoval a jeho majitelia neprestávali veriť. "Pozeráte na vlastného psa ako trpí a mu nemôžete pomôcť," hovorí Dávid, Badyho majiteľ. Podľa neho musel niekde na prechádzke zjesť pohodenú otravu.

Podobný prípad zažili aj ich susedia, ktorí takto pred rokom takisto prišli o svojho štvornohého miláčika. Myslia si, že to niekto robí úmyselne. "Ja ho prosím, aby to už nikdy v živote nerobil," vyzýva zákerného človeka pani Marta.

S Badym to vyzeralo už veľmi zle. Za pár dní prišiel úplne o zrak a takmer nechodil. Majitelia to však nevzdávali. Postupne začal priberať a zdalo sa, že sa z toho dostane, no stal sa opak. No aj napriek snahe jeho majiteľov i veterinára sa psíka zachrániť nepodarilo."Bolo tam zjavné poškodenie obličiek, dá sa predpokladať, že to bolo po tej akútnej intoxikácii," zhrnul veterinár Pavol Griger.

Nie je vylúčené, že došlo k viacerým podobným prípadom, policajti však o nich nevedia. Nikto z majiteľov nepodal trestné oznámenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy