Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Dievčatá sa hrali v rozozostavanej budove, Vanesa spadla do šachty
Zdielať na

Dievčatá sa hrali v rozozostavanej budove, Vanesa spadla do šachty

MICHALOVCE / Na východe Slovenska stalo obrovské nešťastie. Dvojica kamarátok sa vybrala hrať do obrovského komplexu rozostavaných bytoviek, ktorý chátra na sídlisku už viac ako 20 rokov. Keď boli na najvyššom poschodí, jedno z dievčat sa pošmyklo.

V ruinách sa deti podľa miestnych hrávajú často. Vstup do rozostavaných bytoviek nie je zabezpečený, nie je tam žiadne upozornenie na prípadné riziko. Žiačky základnej školy vošli do vnútra a po schodoch vyšli až na ôsme poschodie. Keď bola šiestačka Vanesa pri jednej zo šácht, z neznámych príčin sa pošmykla a spadla dnu.

Jej kamarátka za ňou okamžite bežala dole, aby jej pomohla. Na mieste boli aj iné deti, ktoré kričali o pomoc. Počuli ich dospelí, ktorí vybehli von a privolali záchranárov. Zdravotníci zranenú školáčku na mieste dlho ošetrovali. Neskôr ju vo vážnom stave previezli do michalovskej nemocnice.Odtiaľ putovala do Košíc, kde momentálne leží na špecializovanom pracovisku Detskej fakultnej nemocnice. Jej stav je mimoriadne kritický.

"Pacientka je vo vážnom zdravotnom stave, na umelej pľúcnej ventilácii. K prognóze je predčasné sa vyjadrovať," uviedla v stanovisku Detská fakultná nemocnice Košice.

Tragédia sa nemusela stať, keby bol komplex nedostavaných bytoviek uzavretý. Majiteľ sa o to podľa vlastných slov dlhodobo snaží, no jeho doterajšie pokusy zlyhali. "Ukradli pletivo, ukradli zábradlia, železo aj kov. Vždy sa kradlo. Mrzí nás táto situácia, je nám to ľúto," uviedol majiteľ stavby

Súvisiace články

Najčítanejšie správy