Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Pozor pri rozmieňaní peňazí neznámym ľuďom, môžu vás okradnúť
Zdielať na

Pozor pri rozmieňaní peňazí neznámym ľuďom, môžu vás okradnúť

PREŠOV / Polícia na východe Slovenska rieši ďalší prípad kurióznej krádeže. Aktérmi sú traja po rumunsky hovoriaci ľudia. Tí sa zamerali na predajňu kvetov v jednom prešovskom nákupnom centre. O kvety ale záujem nemali. Zjavne premyslenou fintou si v zlomku sekundy prilepšili o 50 eur.

Traja ľudia prišli do kvetinárstva naraz, no tvárili sa, akoby k sebe nepatrili. Žena si vybrala drobnosť a išla zaplatiť. Podala predavačke bankovku vysokej hodnoty, kým tá jej vydávala, schovala si 50 eurovú bankovku do rukáva. Následne si rumunsky hovoriaca žena nákup rozmyslela a žiadala svoju 100 eurovú bankovku späť. Predavačke podala domnelý výdavok, v ktorom však už chýbalo 50 eur. Tá si až po chvíli uvedomila, čo sa stalo.

Keď chcela vybehnúť a podvodníčku zastaviť, zadržal ju jej komplic, ktorý sa akože na niečo opýtal. Predavačka si fintu podvodníkov neuvedomila, až po treťom zhliadnutí videozáznamu pochopila, čo vlastne žena spravila. Nakoľko suma neprevýšila 266 eur, keď už sa jedná o trestný čin, polícia prípad rieši ako priestupok

Súvisiace články

Najčítanejšie správy