Zatiahnuté
13°
Bratislava
Roland
9.5.2024
V záchytnom koterci majú psíkovia šancu na rýchly návrat domov
Zdielať na

V záchytnom koterci majú psíkovia šancu na rýchly návrat domov

Ak sa stratia, na najbližších 48 hodín im poskytnú dočasný domov, krmivo aj vodu. Hovoríme o stratených či zatúlaných psíkoch. V Humennom je už niekoľko dní v prevádzke takzvaný záchytný koterec. V regióne ide o novinku. Majitelia psov vďaka nej ušetria desiatky eur. Dozviete sa prečo.

Záchytný koterec bude slúžiť pre nájdených psov. V ňom budú umiestnené po dobu 48 hodín. "Niektorí občania nám psíka prinesú, iní zavolajú na 159, že napríklad v parku vidia zatúlaného psa," hovorí Marián Zub, náčelník MsP Humenné. Vedenie mesta verí, že zriadenie tohto koterca zamedzí vynakladaniu zbytočných výdavkov, ktoré majitelia psov pri ich strate doteraz mali.

V prípade, že je psík odvezený priamo do útulku, jeho majiteľovi vzniknú náklady. Musí pre neho ísť 50 kilometrov a ešte aj zaplatiť za pobyt v útulku, plus náklady na cestovné. Útulok, s ktorým má mesto zmluvu sa totiž nachádza vo Veľkých Kapušanoch. V záchytnom koterci psíkom poskytnú krmivo a vodu. "Psíka vyfotíme a s popisom farba, rasa, veľkosť  zverejníme na webovej stránke mesta a sociálnych sieťach," opisuje postup Marián Zub. V areáli Technických služieb sa nachádza stála strážna služba, takže pes v koterci bude neustále pod dozorom. Ak sa majiteľ psíka prihlási, po overení príslušných dokumentov, ktoré potvrdia vlastníctvo psa, mu mestská polícia nájdené zviera odovzdá. Hliadka hneď informuje, áno ten psík podľa popisu je tu a majiteľ si  ho príde osobne vyzdvihnúť. V opačnom prípade kontaktujú  útulok, s ktorým má mesto zmluvu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy