Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Donovaly ohrozila havária nákladiaku s chemikáliami
Zdielať na

Donovaly ohrozila havária nákladiaku s chemikáliami

DONOVALY / Nákladiak prevážajúci sudy s chemikáliami skončil v starohorskom potoku na Donovaloch. 58-ročný vodič prešiel podľa polície do protismeru a cez parkovisko sa dostal na nespevnenú časť cesty. Zrútil sa do potoka kde sa prevrátil na bok. Vodičovi pomáhali von ľudia, ktorí všetko videli zo svojich záhrad.

Vodič schádzal donovalským priechodom, keď náhle skončil v potoku. "Počul som dve buchnutia, prišiel som k vode a videl som auto vo vode," opisuje situáciu svedok. Vodičovi pomohli na breh a zavolali hasičov aj záchranárov. Na okolnosti nehody si 58-ročný muž nevedel spomenúť, nie je tak vylúčené ani to, že mu prišlo za volantom nevoľno. Záchranári ho previezli do banskobystrickej nemocnice.

V nákladnom priestore prevážal sudy s chemikáliou, podľa hasičov išlo o látky na báze rozpúšťadiel, ktoré sa z niektorých sudov dostali do potoka. Na mieste boli preto aj pracovníci z ochrany životného prostredia. Hasiči museli vo vode zasahovať s dýchacími maskami na tvárach. Sudy z havarovaného nákladiaka preložili na breh. Až potom mohli celú súpravu z potoka dostať von. Okolnosti nehody vyšetruje polícia. Skúmajú aj to, akú chemikáliu nákladiak prevážal, a či mohol vôbec prechádzať donovalským horským priechodom s takýmto nákladom, keďže tu je ochranné pásmo pitnej vody, na čo upozorňuje aj dopravné značenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy