Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V Británii zadržali ďalšieho sexuálneho násilníka zo Slovenska
Zdielať na

V Británii zadržali ďalšieho sexuálneho násilníka zo Slovenska

BRATISLAVA / Anglickí policajti počas víkendu mali chytiť jedného z najhľadanejších mužov vo Veľkej Británii. Je ním Slovák, po ktorom mali pátrať v súvislosti s mnohonásobnými závažnými sexuálnymi trestnými činmi. V utorok však v Anglicku obvinili zo sexuálneho zločinu ďalšieho Slováka.

Dvadsaťštyriročný Matúš z Dolného Kubína, ktorého už v Anglicku právoplatne odsúdili, prenasledoval a obchytkával mladé dievčatá v školských uniformách. Sudkyňa mu naparila 3,5 roka za sexuálne útoky na 13 a 14-ročné dievčatá.

Prvýkrát mal zaútočiť ešte minulý rok, 6. decembra. Zameral sa v ranných hodinách na študentky, ktoré boli oblečené v tradičnej školskej uniforme. Takže sa nemohol vyhovoriť, že chcel len vtipkovať a nevedel, že sú mladé.

Aj pri druhom útoku konal podobne. Dievča schmatol za stehno a objal okolo pása a chcel ju zodvihnúť. Kričala a našťastie sa jej podarilo utiecť. Podľa spisu obete trpia nočnými morami a zničil im sebavedomie. Odsúdený sa priznal k útokom na deti. Okrem trestu, ktorý si musí odsedieť vo väzení, musel podpísať doživotný register sexuálnych útočníkov a bolo mu vydané nariadenie o prevencii sexuálneho ubližovania, ktoré mu do budúcna zakazuje kontakt s menej ako 16-ročnými.

Problémy mu mali narobiť aj dokumenty v počítači. "Polícia mu povedala, že mu zmiernia trest, ak im poskytne údaje z počítača. On to odmietol. Automaticky, ako odmietne prístup a spoluprácu s políciou, považujú vás za vinného," povedal jeden z obyvateľov Burnley Peter. Po prepustení z väzenia ho deportovujú na Slovensko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy