Jasno
15°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO: Slovenku, ktorá pomočila a zapálila Korán, pustili na slobodu
Zdielať na

VIDEO: Slovenku, ktorá pomočila a zapálila Korán, pustili na slobodu

BRATISLAVA / Senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS SR) na neverejnom zasadnutí rozhodol, že obvinenú Sheilu Sz. prepustil z väzby na slobodu. Väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka nad obvinenou.

Sheila musí oznámiť prípadnú zmenu miesta pobytu, preberať úradné zásielky, dostaviť sa predvolanie orgánov činných v trestnom konaní. Taktiež má zakázané vykonávať činnosť, pri ktorej by došlo k spáchaniu trestného činu.

"Rozhodla spravodlivosť a tým som skončila," uviedla Sheila krátko po prepustení. Mladá žena sa k ostatným otázkam novinárov nevyjadrila. "To, čo hovoria médiá ma nezaujíma, pretože si se**ete do huby," dodala a odišla.

Sheilu Sz. stíhali od 16. februára a zadržali ju 17. februára. Obvinená sa podieľala na výrobe videa, na ktorom ukazuje knihu s nápisom The Quran, o ktorej opakovane tvrdí, že je to korán.

Na videu zverejnenom na internete z nej vytrháva strany, hádže ich na zem a potom ich zapáli. Jednou zo strán si pritom na videu utrie zadok a roztrhanú knihu pomočí. Zároveň vyzýva na boj proti moslimom. Za tieto trestné činy 24-ročnej žene hrozí trest od šesť mesiacov až do šesť rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy