Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Zrazili sa dve vozidlá, no policajti našli len jedno auto a jedného vodiča
Zdielať na

Zrazili sa dve vozidlá, no policajti našli len jedno auto a jedného vodiča

MÁLINEC / Policajti riešili kurióznu situáciu. Včera večer sa v obci Málinec zrazili dve autá. Jedno však vodič z miesta odpratal skôr, ako prišli záchranné zložky. Vrátil sa tam bez auta. Druhý z vodičov tam auto síce nechal, no pre istotu sa vôbec neukázal. Jeden bol triezvy, je však otázne, či aj ten druhý.

Informáciu o nehode nahlásil na číslo 112, podľa informácií TV JOJ, anonym. Zrazili sa dve autá, no keď na miesto prišli hasiči a policajti, našli iba jedno vozidlo. A aj to bolo bez vodiča. Postupne sa ale od svedkov dozvedeli, čo sa vlastne stalo a začali pátrať po vodičoch. Muž, ktorý odišiel na havarovanom aute domov, sa nakoniec na miesto vrátil. Sám popísal svoje konanie takto: "Zľakol som sa. Neskúsenosti, mladý. Ťažko povedať."

Erik vychádzal z vedľajšej cesty na hlavnú. Tvrdí, že zastal, aby sa presvedčil, či môže bezpečne pokračovať v jazde. Vodič idúci po hlavnej išiel podľa jeho slov veľmi rýchlo. Potvrdila to aj ďalšia svedkyňa: "Ja som akurát išla domov a zastala som pred bránou, keď som videla, že on išiel rýchlo a on to už nestihol – ten druhý dobrzdiť a vrazili do seba." Za vinníka však označili mladého Erika, ktorý vychádzal z vedľajšej cesty. Ani on a ani druhý vodič sa ale nezachovali tak, ako mali. "Vinník nehody si nesplnil povinnosti účastníka DN nakoľko toto vozidlo z miesta nehody odstránil a z miesta nehody ušiel," vysvetľuje Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Druhý z vodičov urobil tú istú chybu, z miesta činu zmizol. A zrejme nešlo o mladícku nerozvážnosť. Svedkovia mimo kamery povedali, že s najväčšou pravdepodobnosťou jazdil pod vplyvom alkoholu. Tohto vodiča sa policajtom doteraz nepodarilo vypátrať, polícia prosí svedkov, aby sa ozvali na číslo 158.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy