Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mŕtve psy ležali s ďalším odpadom neďaleko cesty
Zdielať na

Mŕtve psy ležali s ďalším odpadom neďaleko cesty

HINCOVCE / Nehybné telá dvoch psov objavili ľudia pri obci Hincovce (okres Spišská Nová Ves). Boli voľne pohodené na poli. Očividne sa ich tam niekto zbavil aj s iným odpadom.

Ako dlho tieto psy ležali na poli nikto netuší. Jeden z nich už má obhryzenú hlavu aj krk. Mŕtve zvieratá ležia približne 50 metrov od hlavného ťahu do Košíc. Muž, ktorý nás na problém upozornil tvrdil že ešte pred pár dňami tam zvieratá nevidel. Nie je vylúčené že ten, kto ich tam vyhodil, ich zasypal snehom. Na mieste sme stretli aj policajnú hliadku, ktorá tento prípad preverovala. Zvieratá sú v katastri obce Hincovce. Preto je tento prípad na pleciach obce.

"Je to zjavné že tie psy tam boli donesené určite. Nejako ich čím skôr musíme odstrániť," hovorí Ondrej Faith, starosta obce.

Obec sa chystá kontaktovať štátnu veterinárnu správu a o ich psie pozostatky sa chce postarať s jej pomocou. Ich likvidácia pôjde na účet obce.

"Podľa našej legislatívy každá zdochlina, alebo mŕtve zviera musí skončiť v kafilérií. Nesmie sa zakopávať, alebo niekde vyhadzovať, alebo pohadzovať. Alebo nejak inak likvidovať," hovorí veterinár Ján Korim a dodáva: "Ak nájdete mŕtvolu zvieraťa v prírode v žiadnom prípade sa jej nedotýkajte. Na jej odpratanie sú špecialisti. Pretože nikdy nevieme príčinu toho uhynutia. Môžu tam byť infekčné choroby, môže byť nedajbože besnota, alebo ďalšie iné choroby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy