Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muža, ktorý si mal objednať vraždu podnikateľa z Nitry, prepustili
Zdielať na

Muža, ktorý si mal objednať vraždu podnikateľa z Nitry, prepustili

NITRA / Šesťdesiatročný muž, ktorý si mal objednať vraždu podnikateľa z Nitry je na slobode. Po rozhodnutí Najvyššieho súdu Miroslava prepustili z väzby. Obvinený pre TV JOJ povedal, že vinu necíti. K vražde došlo koncom augusta minulého roku pred penziónom v Nitre.

Obvinený muž vo väzbe strávil vyše pol roka. Špecializovaný súd ho pred časom prepustili na slobodu a o všetkom rozhodoval najvyšší súd. Muž sa tak z väzenia dostal v piatok. Miroslav, istý čas strávil vo väzenskej nemocnici a potom vo väzbe v Nitre. Odtiaľ ho nosili pravidelne na dialýzu. Zdravotné problémy však s prepustením nesúvisia. "Nepostupovali prednostne a neriadili sa dôsledne, že väzba môže trvať len nevyhnutný čas. Chodím na dialýzu 3-krát do týždňa na 5 hodín a pichám si 5 krát denne inzulín," povedal obvinený Miroslav Ženčák.

Mŕtvy podnikateľ sa mal pokúsiť podvodným spôsobom pripraviť Miroslava o penzión. Práve preto si podľa obvinení mal objednať vraždu. On však tvrdí, že celá situácia sa smrťou iba skomplikovala. "Ma chcel obrať a chcel mi nezaplatiť nič, sťažilo to nič to nezmenilo," povedal Miroslav Ženčák. Koncom augusta pred penziónom zastrelil podnikateľa jednou ranou zo samopalu 58-ročný Štefan, ktorý u Miroslava býval a pracoval. 

Najčítanejšie správy