Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Kontajnery ako vstupenka do Európy. Na Slovensku chytili čiernych pasažierov
Zdielať na

Kontajnery ako vstupenka do Európy. Na Slovensku chytili čiernych pasažierov

DUNAJSKÁ STREDA / Nelegálni migranti v snahe dostať sa do západnej Európy využívajú rôzne dopravné prostriedky. Od začiatku roka polícia zaregistrovala viacero takzvaných kontajnerových utečencov. Prišli až po Dunajskú Stredu. Síce vlakom, ale nie osobným.

Kontajnery slúžiace na prevoz tovaru sa stali nelegálnou vstupenkou do západnej Európy. Od začiatku roka polícia v Dunajskej Strede odhalila tri takéto prípady.

Z tureckého Istanbulu smeroval nákladný vlak s kontajnermi na Slovensko. Náklad skončil v areáli dunajskostredskej spoločnosti na dočasné skladovanie a prepravu námorných kontajnerov. Okrem tovaru sa v ňom na Slovensko doviezli aj čierni pasažieri.

"Tri osoby na základe toho, že boli maloletí bez sprievodu, boli na základe uznesenia Okresného súdu v Dunajskej Strede umiestnení do ústavnej starostlivosti v detskom domove v Medzilaborciach," informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

Ďalší traja dospelí požiadali o azyl a eskortovali ich do záchytného tábora v Humennom. Dvaja nelegálni migranti nastúpili do cisternových kontajnerov v Srbsku, v meste Subotica, a jeden do kontajnera na prevoz tovaru v Turecku.

"Ich cieľovými krajinami boli Nemecko a Rakúsko. podľa zistených informácií pomáhali nelegálnym migrantom prevádzači," dodáva Baloghová.

Cesta do dunajskostredského terminálu im trvala zo Srbska zhruba tri dni a pasažier z Turecka strávil v kontajnere asi šesť dní. Všetci cestu prežili.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy