Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V Košiciach horel byt, trojročného Sebastiána zachrániť nestihli
Zdielať na

V Košiciach horel byt, trojročného Sebastiána zachrániť nestihli

KOŠICE / V Košiciach v noci zo štvrtka na piatok prišlo k tragédií. Na sídlisku Luník IX prišlo v byte k požiaru a trojročnému chlapcovi už nedokázali pomôcť.

Podľa informácií TV JOJ požiar vypukol okolo pol noci. Rodičia šiestich detí odbehli k susedom na kávu a zdržali sa u nich niekoľko hodín. Keď si rodiča spolu so susedmi všimli, že v byte horí, sused si dal na seba mokrú deku, vbehol do vnútra a začal zachraňovať všetky deti. Päť z nich zachránil, najmladšiemu trojročnému Sebastiánovi už pomôcť nestihol.

Požiarom došlo k obhoreniu stien, okien, dverí, zariadenia bytu, ako aj osobných vecí poškodených osôb. Spôsobená škoda doposiaľ nebola vyčíslená. Požiar vznikol pravdepodobne neopatrnou manipuláciou s ohňom (horiaca sviečka, ktorou si obyvatelia svietili). "V tejto súvislosti vyšetrovateľka odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva PZ v Košiciach začala trestné stíhanie pre trestný čin všeobecného ohrozenia. Presnú príčinu smrti maloletého dieťaťa určí pitva. Polícia požiadala o súčinnosť Úrad práce sociálnych vecí a rodiny, ktorý podľa našich informácií vo veci koná a rodičom už odňal ich ďalšie maloleté deti. Polícia zadržala oboch rodičov po predchádzajúcom súhlase prokurátora a v danej veci prebiehajú procesné úkony. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

VIAC V KRIMI O 19:00 na TV JOJ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy