Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Policajti chytili muža, ktorého hľadali 20 rokov
Zdielať na

Policajti chytili muža, ktorého hľadali 20 rokov

FIĽAKOVO / Policajti v skorých ranných hodinách vo Fiľakove zadržali muža, po ktorom pátrali 20 rokov. Päťdesiatdvaročného Ernesta B. odsúdili za podvod na sedem rokov väzenia.

"Polícia po hľadanom pátrala dvadsať rokov. Viackrát vykonali previerky v mieste predchádzajúceho aj trvalého bydliska. Dvere do bytov nikto neotváral. Ak sa podarilo zastihnúť rodinných príslušníkov tvrdili, že sa doma nenachádza a neudržiavajú s nim žiadny kontakt," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka.

Ernest trestnou činnosťou podľa polície spôsobil škodu takmer 2,2 milióna slovenských korún (73 000 eur). "Celý ten čas ho nikto nevidel ani v meste Fiľakovo. Podľa policajných informátorov sa vraj zdržiaval na Cypre alebo v Grécku," dodal Slivka.

Na základe získaných informácií Krajský súd v Košiciach na neho vydal medzinárodný a neskôr aj európsky zatykač. Policajtom sa podľa Slivku až tento rok podarilo zistiť, že sa zdržuje v prenajatom byte, preto naplánovali policajnú akciu na jeho zadržanie.

"Existovala dôvodná obava, že sa pokúsi o útek cez balkóny, dvere na výzvu neotvorí, a tak ich bude nutné prekonať násilím alebo bude klásť aktívny odpor. Preto požiadali o pomoc pri jeho zadržaní príslušníkov pohotovostného útvaru Banská Bystrica," povedal Slivka s tým, že Ernesta B. policajti predviedli na obvodné oddelenie v Banskej Bystrici – Východ a po spísaní zápisnice ho eskortovali do Ústavu na výkon trestu v Banskej Bystrici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy